Mitt äventyr på Öland

(Klicka på de små bilderna för att se dem i hela sin prakt)

Torsdag 24/5 - Resan dit
gottlandsbron_1.jpg (125040 byte) Efter en jättelång bilresa såg vi en precis lika lång bro. Det var Ölandsbron sa pappa och mamma. Och lång var den. Men å andra sidan låg våran camping direkt på andra sidan bron, i Saxnäs (kolla in länken om ni är intresserade). Nästan i alla fall. Så det var inte så lång väg kvar. Och tur var det, för jag började bli lite irriterad på all bilåkning. Tydligen tyckte pappa samma sak, för han sa en massa saker om de andra bilarna, men det får jag inte skriva säger mamma. Det är fult eller nå't så'nt.
stugan_utvandigt.jpg (146636 byte)

 

Stugan som mamma hade hyrt var inte så stor, men den hade det mesta. Det enda som var lite tråkigt var att det var parstugor. Visserligen är det en vägg mellan grannen och en själv, men den är inte tjock. I övrigt fanns väl lite grann att önska med avseende på standarden. Men å andra sidan var den relativt billig.
stugan_invandigt.jpg (162056 byte) Här ser ni mej lite gladare efter det att jag fått mat i magen. Dessutom ser ni det mesta av stugan. Pappa sitter nästan i den kombinerade soffan/sängen när han tar den här bilden av mej och mamma. Till höger är dörren ut och till vänster är det andra sovrummet.
Fredag 25/5 - Konsten att köra vilse på Öland
borgholm_slott.jpg (141958 byte)

borgholm_kossor.jpg (140103 byte)

Fredagen var lika fin som torsdagen när vi reste, så vi planerade att fara runt och kolla lite på hur det ser ut på ön. Av någon konstig orsak ville mamma och pappa fara till Borgholm. De hade tydligen varit där förut när jag bara var en glimt i pappas öga.

Borgholms ruin var i alla fall inte så kul. Det var bara en massa gamla stenar. Däremot låg de en massa fina kossor på vägen till ruinen. De var jättefina. De verkade i alla fall inte rädda för bilarna. Men tyvärr fick jag inte gå ut och klappa dem.

borgholm_centrum.jpg (142726 byte) borgholm_cafe_vy.jpg (184945 byte)

borgholm_cafe.jpg (183861 byte) borgholm_cafe_leker.jpg (179153 byte)

Sedan for vi in i samhället Borgholm. Där var det fullt med folk. Helt packat. Var kommer alla människor ifrån? Dessutom fanns det bara två bankomater i hela Borgholm och alla människor behöver använda dem samtidigt. Vilken tur att pappa har kontokort.

Vi hittade i alla fall ett mysigt litet café efter lite letande. Mamma och pappa åt våfflor med grädde och sylt. Men jag ville bara leka med den fina snurran som jag fått. Oj vad det snurrar när man springer.

lerkaka.jpg (165230 byte) Det finns en massa konstiga ställen på Öland. Om man dessutom som mamma och pappa reser utan karta så finns det ännu större chans att man får se konstiga ställen. Kolla in denna. Lerkaka!
vaderkvarnar.jpg (140363 byte) Men det finns fina saker att se åxå. Även om jag fått en liten propeller så var det ingenting mot dessa. De var gigantiska. Jag försökte tjata på pappa så att jag skulle få byta upp mej till en sån här. Men inte. Pappor kan vara lite tråkiga ibland.
lekstallning_1.jpg (162794 byte)

lekstallning_2.jpg (165757 byte)

Till slut hittade i alla fall pappa hem till stugan, och det var skönt. Nu var det dags att inspektera lekfaciliteterna på detta ställe. Håller rutschkanorna måttet?

Till min besvikelse fanns det inga "riktiga" rutschkanor. Bara konstiga saker som var inbyggda i stora lekställningar som den till vänster. Nåväl, får väl prova dem då.

Ooouuuuiiii... vad det gick. Det var lite kusligt först, men tuff som man är så ger man sej inte så lätt. Men det var en himla kamp att ta sej upp till kanan. Många och långa stegar. Jag ger den 2 rutschkanor av 5 möjliga. De var i alla fall inget för vanliga småbebisar.

Lördag 26/5 - Konstiga djur och snurriga grejer 
zoo_valkommen.jpg (154352 byte) Idag var vi till Ölands Djurpark och Nöjespark. Den ligger bara ett par kilometer från vår stuga så det var fort gjort. När man kommer dit möts man i alla fall av en gigantisk gubbe. Turligt nog satt han bara där hela dagen. Men han såg hemsk ut.
zoo_faren_och_jag.jpg (186862 byte) zoo_gris.jpg (175282 byte) Inne på området finns en massa djur att titta på. Men inte bara det. Man får även gå in och klappa vissa av dem. Här är en bild av mej när jag steppar runt bland getterna. Men den feta grisen vågade jag inte klappa. Dessutom luktade den lite mysko. ungefär som pappas gympaskor.
zoo_flamingos.jpg (202655 byte) zoo_struts.jpg (184239 byte) De hade en massa pippfåglar på detta ställe. Bortsett från fina, som dessa flamingos, hade de strutsar. De var inte att leka med. Stora som attan. Mamma berättade att de hade strutsar utanför Norsjö åxå, men att någon försökt grilla alla på en gång. 
zoo_kangeru.jpg (167689 byte) zoo_tiger.jpg (180155 byte) De hade många konstiga djur på detta ställe. Några hoppade runt på bakbenen precis som jag brukar göra. Andra var randiga och stora. Hade pappa bara inte varit så snål och köpt en billig kamera utan zoom hade ni kanske fått se bra bilder av dessa djur.
tivoli_bil.jpg (164412 byte) Efter lite mat i magen gav vi oss i kast med nöjesfältet. Där fanns det en massa saker att göra och att åka. Och allt var gratis! Jag började med att åka med mamma på en sagotur i en gammal bil. Det var inget kul alls. Jag är ju van att åka  Ford!
tivoli_pariserhjul_1.jpg (149912 byte) tivoli_pariserhjul_2.jpg (156200 byte) Sedan åkte vi alla i det stora stora pariserhjulet. Det stod nåt om att det var ett av de största i Europa, och jag tror dem. Det gick ända upp i himlen. När vi var högst upp blåste det av bara den. Mamma fick hålla fast min mössa så att den inte skulle blåsa bort.
tivoli_kana.jpg (162441 byte) tivoli_gungis.jpg (152709 byte) Som tur var fanns det även en lekpark på området. Mamma och pappa får säga vad de vill om zebragrisar, tigerapor och krockodicker, men om jag får välja tar jag i alla fall en rejäl rutschkana. Det är livet.
stugan_marie_vilar.jpg (164630 byte) När vi tillslut kom hem till stugan igen var vi alla helt körda. Jag slocknade som en klubbad säl. Tydligen tog mamma, pappa och Ronja det lugnt åxå om man får tro den här bilden som jag hittade underst i högen.
Söndag 27/5 - Resan hem
Hemresan startade tidigt. Upp med tullen och städa. Sedan i bilen hela dagen. Usch!