<% @language="vbscript" %> Alex dagbok

November 2001

      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Onsdag 2001-11-28, Torsdag 2001-11-29, Fredag 2001-11-30

alex_vattkoppor_3.jpg (20517 byte)

Vaknade och såg ut som en ungersk salami, helt prickig. Tur i alla fall att man inte luktade vitlök! Mamma sa att jag hade fått vattkoppor. Det är tydligen något som är inne just nu. Och inne måste man vara när man har vattkoppor.  Förr inte får man gå ut, inte!

Men inget ont som inte har något gott med sig. När jag har varit hemma från dagis har jag fått se massor av Teletubbies. Som pricken över i kom dessutom pappa hem med ett till Teletubbiesband på fredagkvällen. Vilken lycka.

När det kliar som mest så får jag ta en dusch. Det är inte alltid så himla kul. Men det hjälper. Största frågan är alltid:
- "Kliar det mer än jag ogillar att duscha?" 
alex_vattkoppor_2.jpg (22064 byte)

alex_vattkoppor_1.jpg (21954 byte)

När jag duschat klart så baddar mamma mina prickar med potatismjöl. Det är tydligen någon gammal huskur.

 

Än så länge har det dock bara blivit sämre och sämre. Jag hoppas att det vänder snart så att man slipper de här kliiga prickarna och febern. Visst är det kul med Teletubbies, men jag vill UT! 

Tisdag 2001-11-27

Började bli lite hängig. Men det var fullt ös på dagis idag igen. Men när det började bli mörkt ute så tog Jennie på mej min overall. Skulle vi ut ock leka?

Nae, mamma hade kommit och det var dags att gå hem. 

alvin_skrattar.jpg (24233 byte)

Även om jag börjar bli lite hängig så är det absolut inget fel på lillebror. Han är det full fart på. Om man bara pillar lite på honom så börjar han skratta så gott.

Måndag 2001-11-26 

Åkte till dagis för första gången med brorsan i vagnen. Hmmm.... Lite trångt kanske, men helt OK.

Kul att vara tillbaka på dagis efter helgen. Att mamma inte kan förstå att man inte vill gå hem när man har det kuligt. Men plötsligt kom Mikaelas mamma och tog på mej mina ytterkläder. Vad skall man säga. Det var bara att knalla hem.

Kvällen blev väl rätt lugn förutom att jag jagade pappa runt hela lägenheten gång på gång. Tyvärr är han inte lika uthållig som jag önskar.

Söndag 2001-11-25

Idag var vi ut och kollade på barnvagnar. Tvillingvagnar närmare bestämt. Tydligen skall jag behöva sitta och trängas i samma vagn som lillebror.

emmaljunga_ec2_navy_check_ORI.jpg (16463 byte)

Till slut kunde i alla fall mamma och pappa bestämma sig för en vagn som var fin. Och det tyckte faktiskt jag åxå att den var. Man kanske kan ta en provtur i alla fall.

Vagnen är en Emmaljunga EC2 med färgen Navy Check.

alex_i_ladan.jpg (16854 byte)

Men bäst av allt var nog kartongen som barnvagnen kom i. Den var maxad. Hela jag rymdes inne i den på en gång. Sen kunde man stänga locket och bli helt osynlig för mamma och pappa.

Maxat!

Mitt i all kulighet kom faster och farbror Johan över på besök. De hade med sej en sen men jättefin och jätte jätte önskad present. Byggare Bob i Lego! En kombination av det bästa som finns. Lego och traktorer.

faster_och_johan_med_barnen.jpg (28464 byte)

Men sen blev alla jättetråkiga och ville bara äta. För att aktivera dem lite så tog jag fram mitt ritbräde och visade det för Johan. Det skulle jag aldrig ha gjort, för sen höll jag inte på att få tillbaka det. 

alex_och_pappa_i_kartongen.jpg (18998 byte)

Johan är inte bara jätteduktig på att teckna. Han är busig åxå. 

Han busade med mej och kartongen jättelänge. Och när pappa kom så stängde han in både mej och pappa i den.

Somnade som en klubbad valiumdopad lake när alla gäster gått hem.

Lördag 2001-11-24

Tittade kort på Fem myror är fler än fyra elefanter men det är ju inte som Teletubbies! Pappa fick starta videon och jag såg och skrattade åt mina 4 vänner Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po. Vem kan börja dagen utan Teletubbies, jag bara frågar?!

Efter frukost gick jag och pappa ut med Ronja på promenad. Mamma matade Alvin, som är utsvulten för jämnan. Precis när vi kom tillbaka så kom mamma ut med barnvagnen. Nu skulle vi åka på barnvagnsaffären. Men döm om min stora lycka - Emmy var här! Hon och hennes föräldrar hade gympat i sporthallen på andra sidan gatan och var nu på väg hem. Medan de vuxna stod och pratade om trista saker säkert så roade jag och Emmy oss. Vi sprang och jagade varandra, rullade runt i den lilla snö som fanns på gräsmattan. Vi hittade också några gamla blompinnar att vifta med. Sedan gjorde vi rusher mellan föräldrarna och husväggen. Tjoho, vad det går!

När vi kom till affären fick jag prova på att åka en sådan där bilautomat! Tidigare har jag bara tyckt om att sitta i dem och trycka på knapparna. Hände det något mera har jag alltid velat gå därifrån. Men idag var jag tuff! Pappa stoppade i en peng och vips började bilen köra upp och ner och hit och dit... jag satt lugnt kvar och körde och tryckte på alla knapparna så det blev rätt.
Sedan utforskade jag stället och alla dess leksaker. Fick även provåka en barnvagn där lillbrorsan ska ligga bredvid. Ja vad får man inte stå ut med ibland...

Hemma sov jag närmare tre timmar innan jag underhöll pappa och mamma hela kvällen med stoj och stim. Efter en jätte god middag och lite mera lekande så hade jag lite problem att sova men det gick till slut. 

Fredag 2001-11-23

Idag skulle mamma skjutsa mej till dagis med bilen. Men vi fick ta barnvagnen istället för pappa hade alla  bilnycklarna! Och ute var det halkigt må du tro! Vi slirade och halkade kors å tvärs men till slut kom vi fram något försenade.
På dagis var det full fart hela dagen och vi fick städa och göra fint. Och fröknarna flyttade om alla våra teckningar och tände fina ljus! Vad står på?! Det var ju idag vi skulle ha vernissage för föräldrarna!

Klockan 15 kom dom i en stor skock! Snälla som dagisfröknar kan vara bjöd Kalle på välkomstdrink och salta pinnar. Åh, vad jag blev glad när både mamma och pappa kom! Jag skuttade och hoppade och rullade runt på golvet. Jippi!

galeri_2.jpg (30800 byte)

Sedan visade jag dom alla fina teckningar och roligt pyssel vi gjort under hösten.
Här visar jag pappa min tolkning av lilla Anna. Visst är den fin! Släng dej i väggen Picasso!

Visade även fotografierna fröknarna tagit när vi haft grilldag i skogen. Gissa vem som klättrade högst upp på stenarna och vem som besteg den största stenen? Jo, jag!

När vi strosat runt och kollat in alla fina alster fick vi fika. Mums med bulla och saft! Efter ett tag kom Elins storebror Anton och då busade vi runt lite.

galeri_3.jpg (31631 byte)

Sedan visade alla fina saker vi gjort för Anton. Emmy hängde med på min lilla privata vernissage åxå. Hade gärna stannat och busat ett tag till men ni vet hur tråkiga föräldrar kan vara! Det var bara att åka hem när de hade bestämt sig för det.

Hemma var det som alla andra fredags kvällar: stoj å stim, god mat, TV (Bolibompa, Bullerbyn, Mosquito och Gladiatorerna) och ännu mera kul. Jag fick nämligen mamma att jaga mej och pappa runt i lägenheten! Jag satt på pappas rygg och styrde honom rätt så han inte kraschade in i kylskåpet eller något när vi galopperade runt! Mamma jagade å jagade. Hon var nära att komma i kapp några gånger men sedan drog vi ifrån!

Somnade utmattad efter en spännande dag.

Torsdag 2001-11-22

Full fart till dagis efter att jag tittat på Teletubbies-filmen jag fick igår. När vi kom till dagiset hade de redan hunnit börja morgonsamlingen trots att klockan bara var 5 över 9! Startade tydligen rätt tidigt idag för de hade hållit på ett tag, hmmm.... Nåja, jag busade på och satte mig till slut i ringen för att delta på det lilla som var kvar av samlingen.

Efter all aktivitet idag var jag rätt knäckt när mamma kom och hämtade mej. Orkade inte gå utan åkte med vagnen hela vägen hem.

alex_kollar_in_tubbies.jpg (21936 byte)

Hemma blev det en kväll med lite tv-tittande (hann med Teletubbies 2 ggr!), spelade kassettband i min stereo, läste en bok och lekte med timmerbilen jag fick igår.

alex_malar_fingerfarger.jpg (26017 byte)

Men sen kom mamma med ett par burkar och satte mej i badkaret. Det var fingerfärger som jag fått på min födelsedag. Sitta i badkaret och måla? Nåja, vill mamma kladda ned fingrarna så får hon väl göra det.

Pappa läste en saga och sade godnatt. Jag somnade själv! Och gott sov jag dessutom.

Onsdag 2001-11-21 Alex födelsedag (se även 2001-11-18 och Kalasbilder)

Idag fyllde jag 2 år! Mamma försökte sjunga "Ja, må han leva..." för mej i morse men jag sa bara: "Mamma, gör du?! Sluta sjunga!".

Hade mycket spring i bena igår och ännu mera idag så då bar det av till dagis. På med overallen och iväg. Vad kul att komma på dagis igen. Sprang järnet in till kompisarna så fort jag fått av mig ytterkläderna. Hade inte ens tid att leka med mamma utan beordrade henna ut ur lokalen för jag ville vinka till henne från fönstret. Sedan var det fullt ös hela dagen.

2_kalas_pa_dagis.jpg (37026 byte)

Innan jag gick hem så bjöd jag alla mina kompisar och fröknar på glass, sockerblommor, kolasås och goda rån.

Ni kan inte ana vilken tur jag hade! Jag fick present av alla på dagiset! De borde dela ut paket oftare tycker jag, det är ju så kul att öppna! Hur som helst, paketet innehöll en jättefin liten polisbil och en riktig skräckig studsboll.

Åkte och handlade sedan direkt och ilade hem. När middagen var klar kom tant Charlotte och hälsade på. Och hon hade ett STORT paket med sig till mej!!! Slita, riva, riva, slita... tillslut kom det fram en timmerbil med släpvagn och trästockar. Jätte kul! Har provkört den massor med gånger och lastat av å på å av å på å av .... körde en tur och lastade sedan av å på å av ....
Sedan kom Laila å Leif och hälsade på. De hade också ett paket med sig till mig. En superhäftig polisbil som tjöt och körde kors å tvärs och blinkade med lamporna och viftade med lyktorna. Sedan kunde den vika om hjulen på något sätt. Ja, den var fulladdad den polisbilen! Mamma och pappa tyckte nog inte att den var så bra med allt detta tjutande som var men vad vet de torrisarna!
Man kan ju tycka att nu fick det vara nog med tanke på alla presenter jag fick i söndags på kalaset men icke sa nicke! Av lillebror fick jag en poster med Teletubbisarna på och av hans kompis Benjamin med mamma Sophia fick jag en TELETUBBIES VIDEOFILM! Jag tror jag svimmar! Den filmen kommer jag att se flera gånger kan jag lova.

Efter allt ståhej under dagen somnade jag trött efter det att pappa läst en saga ur sagoboken jag fick med posten idag från morfar.

Tisdag 2001-11-20

Ingen feber idag men mamma tyckte att jag kunde stanna hemma och vila en dag till. Lekte och busade inne. När lillebror sov så läste jag och mamma böcker, lekte med lego eller tittade på Teletubbies.            

alex_i_lovhog_1.jpg (57157 byte)

Dags för promenad med Ronja i det vackra vädret. En bit efter vägen hittade jag en stor och fin lövhög som jag roade mej kungligt i. Kolla, jag försvinner bland alla löven! Häftigt, va'!  alex_i_lovhog_2.jpg (58483 byte)

alex_gar_pa_lina.jpg (36664 byte)

När mamma och Ronja (efter ca. 30 minuter) tröttnat på mitt ståhej i lövhögarnas magiska rike gick vi vidare och då hittade jag en lång träbänk som gick att springa på! Jippi! Det var kul att hoppa från den också!

alex_ar_svettig.jpg (17441 byte)

När vi tillslut kom hem var jag alldeles svettig. Mamma tog av mig kläderna och mössan och håret stod ut åt alla håll!

En lugn eftermiddag tills vi hämtade pappa på jobbet. Sedan for vi till pizzerian och träffade en massa kompisar till mamma och pappa. Jag tycker om att fara till pizzerian för då får man så god mat. Bus i lokalerna (inte sååå farligt) och lite upptäcktsfärd. Sedan blir det visst dags att åka hem och krypa till sängs. Gissa om jag sov gott!

Måndag 2001-11-19

Väckte mamma vid 3-tiden. Jag hade närmare 40 graders feber! DÅ är man inte på humör kan jag berätta. Mamma fixade fram lite Panodil och tog av mig pyjamasen. Sedan gosade vi en stund och så småningom somnade jag igen. P.g.a. febern slapp jag gå till dagis idag. Mamma berättade att hon pratat med en av dagisfröknarna och tydligen var flera av mina kompisar hemma med feber idag. Har bara tagit det lugnt under dagen med lite filmtajm (Älskade barnvisor & Teletubbies), dataspel, en god bok och lite annat lekande (lego, bilkörning m.m.).

Pappa kom hem på lunchen idag och då blev jag så glad att jag stod och hoppade på stolen vid fönstret. Pappa! Vi busade lite och sedan lunchdags. Pappa stack åter till jobbet och jag och mamma kröp i säng och läste en saga innan min middagslur. När jag till slut vaknade, efter 4 timmar (!), då var pappa redan hemma och mamma hade gjort flera degklumpar som hon höll på att koka. Kroppkakor kallade hon dem. Såg väldigt skumt ut tyckte jag men upptäckte sedan att de var rätt goda med bacon, lök och köttfärs i.

Efter middagen gick jag och pappa ut med Ronja på promenad, sedan tittade vi på TV och jag lyckades än en gång trigga pappa att leka häst å galopp! Mamma jagade oss runt i lägenheten. Hoppas att inga grannar såg vad vi höll på med. Var inte så pigg på att somna efter godnattsagan (jag hade ju sovit så länge på dagen) men somnade till slut och jag tog tydligen knäcken på pappa för han somnade i min säng han med! Ve och fasa, tänk om han slocknade före mig....?!

Söndag 2001-11-18

Vaknade pigg och alert klockan 4.30 (!), mamma stirrade misstroget på klockan och ville att jag skulle sova en stund till. Snäll som jag är gjorde jag ett försök och lyckades somna om. När jag väl vaknade igen var klockan redan halv tio! Börjar inte kalaset snart?!

Mamma och pappa fejade i lägenheten medan jag spelade dataspel. Sedan gick jag och pappa ut med Ronja. Men idag tittade jag inte ens åt någon vattenpöl, så det så!
Väl hemma var det dags för lunch och sedan försökte de få mig att somna... ha! Efter ett tappert försök från pappas sida fick jag äntligen kliva upp igen och hjälpa till att blåsa ballonger som vi ska hänga i taket innan alla kompisar kommer.

alex_o_elin_oppnar_present.jpg (140992 byte)

Äntligen blev klockan tre och kalaset kunde börja. Först kom Elin med sin mamma och de hade med sig ett jättestort paket till mig. Och ett litet paket med. Jag måste ha varit snäll med Elin någon gång som fick så många presenter!

Sedan kom Saga med sin pappa och Linus med sina föräldrar och lillsyrra. Och alla hade de med sig presenter till mig! Efter att jag öppnat alla fina presenter: Kugghjulsnurrapparat, bilderbok med bilar av olika slag, modellera, fingerfärg och en magnetisk rittavla testade vi grejerna. Ja, vi fick ju inte leka med fingerfärgen förstås...
Åh, vad kul vi hade när vi lekte, busade och bråkade. Precis som ett bra kalas ska vara. 

alex_metar.jpg (148651 byte)

När vi fikat och lekt lite till, så orken och humöret börjat tryta, då hittade mamma en fiskdamm i vårt datarum. Konstigt, jag har inte sett någon fiskdamm där men nappade gjorde det. 
Borde nog fylla år lite oftare....
alex_med_godispase.jpg (140576 byte)

saga_metar.jpg (137658 byte)

Saga och Linus fick också napp. Elin hann tyvärr inte fiska innan hon gick hem men mamma skickade tydligen en godispåse med henne. Tur, annars törs jag väl inte gå till dagis!
Fångsten var en gigantisk godispåse som huggit sig fast! Mums!
linus_metar.jpg (131732 byte)

Behöver jag tala om att jag somnade trött och lycklig senare på kvällen.

Fler bilder från kalaset finns att beskåda här.

Lördag 2001-11-17

Vaknade glad som en lärka. Men det märkliga med mamma och pappa är att ju tidigare och gladare jag vaknar, ju tröttare och tråkigare är de. Mysko!

Gick ut och gick med pappa och Ronja strax före lunch. Vi knallade runt på Bäckis. Jag hade laddat med lite stenar och stegade mot dammen som vanligt. Men när jag hivade i en sten sa det bara "klonk"! Vad var detta för något? Pappa sa något om is, vad det nu var. 

Medan pappa tittade bort och tog upp lite hundbajs så testade jag med en fot i vattnet. Och man kunde gå på det. Vad läbbigt. Jag tog ett par trevande steg ut på det hala, men då sa det "BRAK"! Isen sprack och upp kom illaluktande vatten och ned for jag. Skrek som en galning för att påkalla pappas uppmärksamhet, och det fungerade. Han kom som ett skott och hivar upp mej ur den jättedjupa dammen. Jag överdriver inte om jag drar till med att den var minst 30 centimeter djup! Hela jag var dyngsur, utom huvet. Och värst av allt, nappen var borta.

Mamma kom och öppnade bakdörren så att pappa skulle få in mej fort. Och fort gick det. Av med paltorna och in i duschen. Sedan var det full fart igen. Vi skulle fara till mamma och pappas gamla bekant Mats som fyllde år igår.
Mats bjöd på god smörgåstårta och så fick jag busa i hans trapp som går till övervåningen, jätte kul!

Mamma upptäckte att jag hade nästan 39 grader i feber och som ni kanske förstår var jag inte så livad den kvällen utan tog det lugnt. Somnade rätt tidigt för att vara pigg när jag ska ha kalas imorgon.

Fredag 2001-11-16

Idag kom pappa och hämtade mej på dagis. Men han tog inte bara med sej mej. Han tog med sej ett av dagisets bord åxå. Han sa till med att han hade frågat om lov. Det var ett sånt bord som vi brukar sitta sex personer vid och äta och fika vid när det är varmt ute.

alex_och_alvin_framfor_tv.jpg (32120 byte)

Hemma var det en ganska lugn kväll. Kollade på TV med lillebror.

Jag vet inte riktigt vad lillebror tycker. Men jag gillar i alla fall Bolibompa och Gladiatorerna.

Kröp i säng och slocknade fort. Det har varit en lång och tuff vecka. Dessutom hade jag lite feber. Och det piggar inte direkt upp en.

Torsdag 2001-11-15

alex_pa_vag_fran_dagis.jpg (26592 byte)

Idag ville jag inte gå hem alls. Dels så är det så kul på dagis. Dels så börjar det bli så mörkt ute. Ni kan ju kolla på bilden som mamma tog på hemvägen.

Fick sällskap av kompisen Mikaela och hennes mamma en bit på vägen.

När pappa kom hem så tog han över matlagningen som mamma börjat med. Jag och mamma gick ut med soporna. Det var jättekul. Jag såg till att alla gamla kartonger hamnade i rätt tunna. Fattar inte varför både mamma och pappa vill att den andre skall gå ut med soporna. Det här är ju jättekul!

Somnade själv för första gången i min nya säng i mitt nya rum. Tidigare har alltid mamma eller pappa stannat med mej tills det att jag somnat. Men nu var jag som sagt ensam. Men det var då detsamma. När pappa gått vart det så tråkigt att jag somnade i alla fall ;-)

Onsdag 2001-11-14

Idag fattade mamma och pappa äntligen varför jag har varit tjurig på morgnarna sista tiden. Jag vill ju klä på mej själv. Mamma och pappa tycker att jag är jätteduktig, men de tittar på klockan mest hela tiden. Nåja, de kanske tycker om eller är rädd om sina klockor. Vad vet jag.

När jag var på dagis så var mamma och fotograferade lillebror. Det skall bli kul att se om han lyckas bli lika söt som mej.... inte särskilt troligt, eller hur! Tihi!

Sen kom mamma och hämtade mej på dagis. Jag hade ingen vidare lust att dra direkt hem. Så jag tog tid på mej och utforskade omgivningen ordentligt. Det tog med andra ord ca 30 minuter för mej att gå från dagis till bilen. Det blir en hastighet av 1 meter i minuten. Mamma verkade i alla fall bli lite stressad. Vuxna är konstiga. Hur kan hon bli stressad när jag tar det lugnt?

alex_ater_glass.jpg (19028 byte)

Någonting rätt måste jag i alla fall ha gjort. För efter maten så bjöd mamma på glass. Mums! Jag kan inte förstå att jag inte tyckte om glass tidigare. Det är ju så gott.
Pappa trodde att den här bilden var tagen jätte sent eftersom jag ser ut som en dopad pundare. Men så är inte fallet.

Tisdag 2001-11-13

Idag var det tvärstopp! Allt var frid och fröjd ända tills mina föräldrar kom på att jag skulle av med pyjamasen och på med vanliga kläder. Inte har jag tid att fara till dagis! Jag ska ju leka med mina nya legodjur och titta på den jättebraiga filmen med Teletubbies som jag lånat av Emma och Elliot. Det borde dom ju fatta!
Men efter en massa skrik och ormrörelser hjälptes mamma och pappa åt att klä mig. När jag och pappa sedan åkte till dagis var allt lungt. På dagis är det ju alltid kul så jag kastade nallen och nappen på hyllan och rusade in till polarna. Sa "Hej" till pappa i förbigående nu skulle jag leka. Mamma har ju faktiskt rätt ibland, alla leksaker och filmer å så är ju kvar hemma när jag kommer hem igen på aftonen. Jag kan ju fortsätta leka med grejerna då...

Var jättetrött när mamma hämtade mej på dagis, försökte med liknande protest som i morse men det funkade inte nu heller, suck! Väl hemma tog jag det lugnt och spelade kassettband i min nya stereo i mitt rum samtidigt som jag byggde/lekte med legodjuren och mina bilar. Åt en god middag och tittade en stund på Teletubbiesfilmen som jag lånat.

alex_rider_pa_pappa.jpg (20437 byte)

Sedan triggade jag pappa till att leka häst. Mamma tyckte rörelserna mest liknade en skadeskjuten åsna men jag tycker dock att pappa galopperade graciöst om än inte lika länge som jag velat.

Stupade sedan i säng trots att jag egentligen inte hade tid med detta.

Måndag 2001-11-12

Idag var det dags för dagis igen. Trots att jag strejkar vid påklädningen varje morgon tycker jag att dagis är helfestligt. Rusar runt och leker med liv och lust så fort jag kommer innan för dörrarna.
Var trött när mamma hämtade mej men inte så slutkörd att jag inte kan tala om för mamma och Alvin när flygplanen kommer, var lyftkranarna och spindlarna är eller vart alla lastbilar finns.
När vi kom hem träffade vi grannarna tant Laila och farbror Leif som kommit hem från barnbarns dopet. Jag och mamma brukar vattna katten och mata firrarna åt dem när de är bortresta. Snälla som de är bjöd de in oss på saft och en massa goda kakor! 

mammas_presenter_som_fiskvakt.jpg (39816 byte)

Mamma fick en jättefin kopp med en kossa i (!) och jag och Alvin fick jättefina krokar att sätta på väggen.

Vi hade så trevligt där att mamma höll på att glömma den mamma-middag som var planerad till kvällen. Snabbt hem och dumpa lite ytterkläder och hämta en ren blöja till lillbrorsan sedan rusa hem till Elliot och hans mamma, för det var där det vankades god mat. Åh vad jag busade med Elliot, Saga och Elliots storasyster Emma. Tyvärr kunde inte Elin och hennes mamma komma i kväll så vi fick klara oss utan dom och det gick också bra. Lånade en Teletubbiesfilm av Emma & Elliot, jippi! 
Väl hemma igen pustade vi ut och tittade på... just det, TELETUBBIES! Sedan marsch pannkaka i säng och drömma söta drömmar.

Söndag 2001-11-11 Fars Dag

Idag hände det mycket. Till att börja med så är det fars dag. Jag väckte pappa med en farsdagspresent som jag hade gjort på dagis till världens bästa pappa. Det var en jättefin slips. Han blev jätteglad! Men vi får väl se om han tar slipsen på sej imorgon på jobbet :-)

Sen på förmiddagen for vi till stan för att hitta en present till Linus som fyller år imorgon, fast han har kalaset idag. Lite förvirrande, men det spelar ingen roll. Det är alltid kul att fara till stan för att det finns så mycket att se där.

När vi sen var på väg hem kom det världens hagelskur. Det bara smattrade på bilen, och vägen blev helt vit. Men vi var helt trygga i vår Ford. Det är en rejäl bil.

Hemma igen så satte pappa in en stor plastburk i mitt rum. Och när han tryckte på lite knappar så började den spela "Bananer i pyjamas" och "Bolibompa" och andra braiga låtar. Jag har fått en stereo! Och band att spela i den. Vicken lyllo kille jag är!

Sen var det full rulle till Linus kalas. Linus är en trevlig kille. Men bäst av allt är att han har en massa kul leksaker. Åh vad vi lekte och busade!
Efter någon timme åkte vi hem och käkade god middag och tittade på TV. Sedan fick jag följa mamma till grannen och mata deras katt och fiskar. När detta var gjort var jag en väldigt pömsig kille som skyndade mej i säng med en spännande sagobok och en kreativt läsande pappa som man måste hejda ibland när han skenar iväg för mycket. :-)

Lördag 2001-11-10

mamma_med_barnvagn.jpg (40532 byte)

Idag var vi alla ut och gick. Mamma, pappa, Ronja, Alvin och jag. Vi skulle ut och rasta Ronja på Bäckis.

Lillebror fick åka i den stora vagnen och somnade på bumsen. Han är ju inte så mycket för att springa han. Eftersom det droppade vatten från träden hade mamma satt på ett regnskydd.

Själv testade jag för första gången att kasta snöbollar. Och det skall ni veta. Det är inte lätt att träffa ett träd. Men jag lyckades för det mesta. Till pappas glädje kastade jag dessutom med vänster hand!

Sen minns jag inte så mycket mera. Pappa la med mej i min vagn och sedan slocknade jag. Det måste vart sömnmedel i luften.

alex_kastar_snoball.jpg (39020 byte)

alex_i_finklader.jpg (22223 byte)

När jag till slut vaknade  började mamma och pappa dra på mej skjorta och slips. Det var tydligen dags att fara på nå'n fest hos en som heter Karin. Det är en snäll tant som bor med pappas kompis Magnus inte så lång från oss.
Detta är tyvärr enda bilden på mej i alla min prakt. Pappa glömde kameran i bilen!

När vi kom dit var det full rulle. Mycket mat. Inte för att jag hade tid att äta, jag hade ju fullt upp med att busa. Det fanns ju en massa barn där. Fast om jag skall vara helt ärlig så sprang jag mest bara omkring och kollade på alla nya saker och människor. Åsså har de ju två (!) trappor att prova gå i.

När vi kom hem igen så var det soppa och sängen. Men vem kan somna direkt efter en fest? Inte jag i alla fall!

Fredag 2001-11-09

Idag följde mamma och brorsan mig till dagis. På vägen dit började det att snöa "lapphandskar" enligt mamma men jag såg inte till en endaste handske! Full fräs på dagis och helt plötsligt kom mamma tillbaka och sa att det var dags att gå hem för idag! Det var värst vad tiden rusade iväg. På vägen hem frös min ena vante fast i ledstången på den trapp vi passerade! Jag blev alldeles förskräckt och ropade på mamma som hjälpte mig att få tillbaka vanten.

Pappa kom hem tidigt från jobbet. Sen for vi alla och handlade, och sedan hade vi en riktigt lugn fredag kväll med god mat, Bolibompa och Gladiatorerna.

Torsdag 2001-11-08

Idag var det strid på kniven. Jag hade bestämt mej för att inte ta på mej några kläder när vi skulle på dagis. Men tror ni att det hjälpte? Nope. Pappa tog helt sonika kläderna i en påse och mej under armen och knallade iväg. Så mycket för demokrati och medbestämmande!

Men dan var inte helt kass. När mamma kom och hämtade mej på dagis var allt glömt igen. Mamma och jag busade på lekplatsen utanför dagis och hade det roligt värre.

Sen när pappa kom hem började han yra nåt om snö. Mamma var jätteglad. Pappa kastade på oss kläder och ut bar det.

alex_i_forsta_snon_1.jpg (30215 byte)

Ned från himlen kom en massa vita flingor. De yrde in i ögonen och det var inte vidare kul. Men Ronja uppskattade det hela. Hon slickade glatt i sig snöflingorna. alex_i_forsta_snon_3.jpg (30738 byte)

alex_i_forsta_snon_2.jpg (35038 byte)

Sen snöade det bara mer och mer, och flingorna blev bara större och större. Då gick vi in. Lika bra det, för jag började likna en snögubbe.
Min enda fråga just nu är: - Vad skall man ha all snö till?
alex_i_forsta_snon_4.jpg (24182 byte)

Det var sannerligen en synnerligen underlig dag. Pappa trodde att snön skulle finnas kvar även imorgon och mamma blev lyrisk över detta. Nu skall jag i alla fall krypa i säng och lyssna på en saga. Sov gott!

Onsdag 2001-11-07

När jag vaknade berättade mamma och pappa att det snöat natten som varit. Vad är snö för något? Allt var då sej likt när jag tittade ut. Fast det börjar bli mindre varmt. Idag var det inga grader varmt alls och is på vattenpölarna!

På dagiset hade de satt ihop alla bord och lagt ut ett jättelångt papper. På det pappret ritade vi alla, och sedan satte fröknarna upp det på väggen. Gud vad fint det blev. 

Mamma hade varit och handlat idag. Och det är bra. Speciellt som hon har förstått att det är till mej som hon skall köpa saker. Idag fick jag ett eget tiger paraply och en massa Lego. Heja mamma!

Tisdag 2001-11-06

Pappa tog mej till dagis idag. Sedan sa han att han att han skulle till jobbet.

alvin_och_pappa.jpg (25339 byte)

Pyttsan!

När jag kollade i kameran när jag kom hem hittade jag den här bilden. Tagen mitt på dagen!

Pappa har en del att förklara när han kommer hem!

alvin_ser_pa_docka.jpg (24528 byte)

Lillebror frodas i alla fall och han har mycket att upptäcka här i livet. Här har lillebror fått tag i en av mina gamla leksaker. Att döma av hans ansiktsuttryck så har han inte riktigt kommit fram till vad det är ännu. Om du vet vad det är kan du skriva till mej på adressen alex@norlinarna.com 

Pappa kom i alla fall hem från jobbet till slut. Men han kastade bara i sej käk och sedan drog han igen. Han skulle gå på föräldramöte på dagis. Nåja. Jag, mamma och lillebror får väl roa oss bäst vi kan i kväll med.

alex_laser_for_alvin.jpg (29343 byte)

Det är ju så kul när pappa & mamma läser för mej. Därför tänkte jag läsa en bok för lillebror.

Men jag tror inte att vi har riktigt samma smak när det gäller böcker. Hur mycket jag än försökte så plirade han bara runt med ögonen och vinglade iväg i soffan.

Pappa kom i alla fall hem till slut. Han berättade att han sett en FILM från dagis på föräldramötet! Är det inte förbjudet med övervakningskameror? Nu fick han ju se vad snäll jag är med fröknarna på dagis. Nu kan jag inte kräva min rätt hemma!

Måndag 2001-11-05

Pappa den tråkmånsen satt mest framför datorn hela kvällen. Men han börjar i alla fall att verka lite lyckligare, så det går nog bra det han håller på med. Nåja, jag får väl busa med mamma och lillebror då.

alex_och_alvin_pa_bordet.jpg (27527 byte)

Mamma lade lillebror på bordet. Givetvis var jag tvungen att lägga mej där åxå bara för att visa honom hur man gör. alvin_ligger_pa_bordet.jpg (26107 byte)

alex_har_snytit_sig.jpg (23340 byte)

Idag snöt jag mej för första gången helt själv. Mamma hade vissa synpunkter på åtgången av papper. Hon kunde inte förstå att det skulle gå åt en hel rulle med papper till en liten näsa.

Men jag är i alla fall ordentlig. När jag var klar så lade jag pappret i soporna. Så det så!

Söndag 2001-11-04

alex_spelar_kalle_kunskap.jpg (30838 byte)

Upp och busa med mamma. Pappa den sömntutan låg och drog sig ända till klockan nio. Under tiden så spelade jag lite dator.

Jag och pappa gick ut med Ronja idag åxå. Jag villa ta med mej paraplyet, men pappa sa att det inte regnade något. Synd! Jag som äntligen har börjat få snits på det här med paraplyer.

När vi kom tillbaka till gården var Anton och Elin ute på gården med sin mamma och pappa. De följde allihopa med in och fikade med mej, mamma och pappa. När de gick så stannade Elins pappa kvar hos oss för att kolla in fotboll. Det var visst Liverpool mot Manchester United. En höjdarmatch som Liverpool vann med 3-1. 

alvin_busar_med_pappa.jpg (26125 byte)

På kvällen var vi lite busiga allihopa. Speciellt lillebror.  Han och pappa busade med varandra. Lillebror skrattade jättemycket.

Lördag 2001-11-03

Ute och gick med pappa och Ronja i skogen.

alex_i_skogen_1.jpg (45180 byte)

Det är inte lätt att gå i skogen när man är född i Stockholm, säger pappa. Kanske det stämmer. Men terrängen var bitvis ganska trickig. alex_i_skogen_3.jpg (44809 byte)

alex_i_skogen_2.jpg (48453 byte)

Vattenpölar fanns det gott om eftersom det verkar regna mest hela tiden nu för tiden. Vattenpölar är hejdlöst kul, men gissa om jag chockade pappa när jag gick runt en i stället för rakt igenom! Det var nästan lika kul som att plaska ;-) alex_i_skogen_4.jpg (46628 byte)

alex_i_skogen_5.jpg (45445 byte)

Ronja, som följde med mej och pappa, var jättesnäll hela tiden och sprang inte bort nån gång. Bara därför så gav jag henne en godis och hon blev jätteglad. Det gäller bara att hinna undan med fingrarna innan hon nafsar till.

Fredag 2001-11-02

Papa kom och hämtade mej tidigt på dagis idag. Det var tydligen nån form av helg. Halloween eller vad den heter. Då skall man klä ut sej och busa med folk.

Mamma och pappa verkade mest vara på lathumör så det blev en ganska lugn och stillsam kväll. Jag var åxå trött efter dagis. 

Torsdag 2001-11-01

alex_pa_dagis.jpg (29007 byte)

Äntligen frisk och tillbaka på dagis! Jippi! Men oj vad trött jag var när jag kom hem. Det är jobbigt att busa när man har legat av sej en flera dagar.

alex_lagar_kottfarslimpa.jpg (27675 byte)

När mamma och jag kommit hem lagade vi mat. Jag fixade till lite köttfärs som mamma sen knådade ihop till en köttfärslimpa.
Mums!