Min (och lillebrors) Ölandsresa 17-20 maj 2002

Fredag 17/5

Uppe med tuppen och glad som en lärka. Mamma rusade runt och packade bl.a. kläder, handdukar, sänglinnen och leksaker som en galning. Vi skulle tydligen åka på minisemester till Öland. Toppen!

När pappa kom från jobbet käkade vi en snabb lunch och drog iväg. Jättespännande! Jag höll utkik efter Öland hela tiden...

alex_sover_gott_i_bilen.jpg (26991 byte)

... tog dock en paus efter en stund. Vem har sagt att det är jobbigt att åka bil?
Mysigt och sussa med min Nalle Puh-kudde.

Brorsan sov också... och snarkade!

Vi passerade många olika ställen och djur utefter vägen. Tyvärr hade vi inte tid att stanna och klappa alla kossorna denna gången.

regnbage.jpg (20485 byte)

Senare på aftonen när vi närmade oss Söderköping kom ett regnoväder trots att solen sken. Och då blev det en sån fin regnbåge. Tror till och med att det är två (!) regnbågar på bilden.

Åsså körde å körde å körde pappa....

alex_i_bollhav.jpg (38198 byte)

Till slut hade mamma och pappa vett att stanna till ordentligt. För nu var vi hungriga allihopa och jag hade sååå mycket spring i bena! Snälla som mina föräldrar kan vara ibland stannade vi på ett McDonalds och som alla upplysta äventyrare vet finns det BOLLRUM på deras restauranger. Tjoho!

Efter en lång lång resa siktade jag Öland till slut och somnade i stugan nästan innan mamma hunnit bädda min säng. Zzzzz... zzz.. 

Lördag 18/5

Upp å hoppa sjusovare, nu är vi på Öland! Och hela ön ska utforskas! Efter frukost drog vi ut på upptäcksfärd.

stugan.jpg (35361 byte)

Pappa tog en bild på den fina stugan vi hyrt. Det var en parstuga och vi bodde i den högra delen. Mysigt! Och vi såg havet. Det var bara 75 m bort!
Enda nackdelen var att en väg fanns alldeles bakom staketet bakom stugan.

Vi packade in oss i bilen och tog en tur runt landskapet. Vi såg många fina saker och roliga ställen. Synd bara att vi ska bara vara här i dagarna tre. Nästa gång vi åker hit ner måste vi stanna en vecka minst! Hur ska jag annars hinna testa alla rutschkanor, minigolfbanor och roliga karuseller? Bara för att nämna ett fåtal grejor.

alex_i_sangen.jpg (28351 byte)

Efter all rekognojsande och bus var det dags för lunch och efter sedan den sköna middagsluren. Somnade trött och vaknade - Yrvaken!
NU är det dags att LEKA!

På med kläderna och locka med alla andra ut på gården.

alla_broderna_gungar.jpg (32537 byte)

Där fanns ju en gungställning som jag och lillebror testkörde. Alvin tyckte att det var jätte kul att gunga. Speciellt när jag puttade på honom!
Se så glad min!

Gick runt och spanade in allt som fanns på campingen. Och där hittade vi en jättecykel! WOW!

alex_pa_gruppcykel.jpg (40652 byte)

Vi (hela familjen på en gång) testade den. Det var en stor trampcykel. Jag satt längst fram och styrde medan mamma å pappa fick trampa!
På bilden provsitter jag i trampavdelningen.

Sedan kastade vi oss in i bilen igen. Nu bar det av till ett shoppingcenter! Vi var tvungna att handla mat. Mamma och pappa höll inte med mej om att det går lika bra med "DODIS!"

alvin_ater_glass.jpg (29269 byte)

Vi köpte glass. Jag fick en bägare med god glass och mamma köpte en strut med mjukglass. Lillebror får smaka glass! Mums! Han gör som jag och äter med hela ansiktet!

Föräldrar förstår inte att det blir mycket godare så! Det ÄR bara så.

Visst är det fint! Så här såg det ut framför vår lilla stuga. Om du kollar riktigt noga så ser du Ölandsbron i mitten av horisonten.

alex_baklanges_i_kana.jpg (29383 byte)

Denna kana var lite trickig trots att den var liten. Detta berodde på att det var svårt att kunna vrida till benen så det gick att sätta sig i kanan. Mamma försökte visa hur jag skulle göra. Och hon provåkte åxå! Det är alldeles sant! Pappa tog bilder av henne när hon susade nerför kanan men de fick jag inte visa här sa hon.

uppe_i_tornet.jpg (32575 byte)

Precis bredvid kanan fanns en megastor jätte superduper kana. Mamma och pappa sa att det var en vattenrutschkana. Å den var inte öppen ännu. Men stor var den.

Pappa och jag var givetvis tvungna att klättra upp och kolla på utsikten. Och den var fin. Om du följer pilen kan du se mej och pappa. 

Sen var det middag och lite lugnt stugliv innan det var dags att krypa till kojs. Det var varmt och kvavt idag åxå så det var lite svårt att somna. Sen saknade jag min egen säng lite åxå.

Söndag 19/5

Upp med tuppen och i med frukost. Sen var det full rulle till Ölands Zoo. Du vet stället med alla konstiga djur.

parken_1.jpg (35557 byte)

Redan när man kommer dit möts man av en massa knöliga djur som kallas kameler, eller var det dromedarer. Vet inte riktigt. Men knöliga var dom. Då var det roligare med getterna. De kunde man mata. Det var första gången som jag matade ett sånt djur så det var lite pirrigt och spännande. parken_2.jpg (36372 byte)

parken_4.jpg (42115 byte)

Tigger var där åxå. Han var mycket större än jag trodde. Han fick jag inte klappa.

Då var kossorna snällare.  De kan man klappa och gosa med.

parken_3.jpg (35474 byte)

parken_5.jpg (35786 byte)

Det finns inte bara djur på detta zoo. Det finns ett sagoland åxå. Där finns mycket skojs att kolla in. Kolla bara in den här fräcka helikoptern.

Eller varför inte bara ta en tur bland mumintrollen. Här tar pappa en bild av mej när jag lutar mej lite lätt mot Mumintrollet. 

parken_6.jpg (29142 byte)

parken_8.jpg (34723 byte)

När vi avverkat sagolandet och en lunch till priset av tre fick jag syn på bilar som körde runt på en bana. Det såg kul ut så jag frågade pappa och mamma om jag fick åka. Och det fick jag. Det var första gången som jag åkt någonting helt ensam. Himla vad spännande det var.

parken_9.jpg (37119 byte)

Men det var inte bara jag som hade det kul. Mamma och lillebror roade sig kungligt åxå. Lillebror kan ju inte göra lika tuffa grejer som en annan, men det fanns lite kul för honom åxå.

Fast jag tror att det egentligen var mamma som ville åka den här mojängen ;-)

parken_10.jpg (38735 byte)

I lekparken fanns det en massa kul grejer. Bland annat en klätterställning som var hur kul som helst. Fast jag fegade lite på rutschkanan. Jag hade varit på Björklunds hage innan vi for hit och då hade jag haft ett par riktigt glada eller heter det glatta byxor på mej. Och då hade det gått megafort. Men när jag till slut kollat in glidet på de här brallorna bestämde jag mej för att testa den STORA kanan. Oj vad det gick! parken_11.jpg (33065 byte)

parken_12.jpg (30082 byte)

I parken fanns även ett tåg som man kunde ta en rundtur med. Och det var en lång tur, runt hela parken! Givetvis åkte jag två gånger. En gång med pappa och en gång med mamma. Sen fick jag inte åka mera. Vilka tråkmånsar de kan vara ibland. parken_13.jpg (32853 byte)

parken_14.jpg (29587 byte)

På väg ut passerade vi ett hus fullt med ormar och krockodicker och ödlor och andra konstiga grejer. Ormarna var jättestora.
En sån här orm skulle jag inte vilja ha hemma. Dessutom luktade det pyton! 

Efter en heldag på zoo trodde mamma och pappa att jag skulle vara trött. Ha. Man går väl in i andra andningen. Efter påfyllning av lite grillad mat var det full fart igen.

parken_15.jpg (35241 byte)

Det är aldrig fel med en biltur på landet. Vi beslutade oss för att vandra runt en sväng och se om vi skulle hitta någonting intressant. Jag tog som sagt min kära bil medan de andra gick. Tja, inte lillebror direkt. Han åkte vagn.

Till slut kom vi i alla fall fram till någonting synnerligen intressant. En lekpark!

parken_16.jpg (33335 byte)

parken_17.jpg (27562 byte)

På vägen hem från parken trodde mamma och pappa nog att jag var helt slut Klockan var ju över nio. Ha ha ha!
Men var och en blir lycklig på sitt sätt. Mamma av en trevlig promenad. Jag av en rejäl resårsäng!

Måndag 20/5

Dags för hemförd. Dags att packa ihop.

alvin_inspekterar_disken.jpg (36881 byte)

Lillebror hjälpte till så gott han kunde. Fast han vet nog inte riktigt skillnaden på att plocka undan och att plocka fram. Mestadels plockade han fram. Nåja, bara man har kul! Och emellanåt försökte han pussa killen han såg i grytans botten. Han fattade inte att det var hans spegelbild!

För att göra en lång historia kort så var det i alla fall ett himla packande och stökande och städande innan vi till slut kunde fara hemåt strax före tolv.

pa_vag_hem.jpg (29143 byte)

Här har mamma tagit en bild av mej i bilen på väg hem. Ser jag glad ut? Visst är det kul att resa. Men det är åxå kul att komma hem någon gång. Hem till sin egen säng.

Bortsett från den här bilden så tror jag nog att jag sov mest hela tiden. Det brukar bli så när vi är ute och åker. 

gula_falt.jpg (28072 byte)

Mamma, som är en naturvän, fotograferade denna bild genom fönstret även på vägen hem. Fast man måste medge att hon är skicklig. Trots att mamma tröck av bilden i flykten rakt genom rutan så lyckades hon få med den enda soptunnan mellan Kalmar och Stockholm.

När vi kom hem så var det inte många extravaganser. Prioriteringen var mat, sen säng. Natti natti!