Lekar 1998
Start ] Benny ] Marie ] Barnens sida ] Ronja ] Släkten ] Fotoalbum ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta år föddes traditionen och ribban lades. Det var min "moster" Christina och "morbror" Patric som firade gemensamt 40-årskalas. Vill du se hur de ser ut så klicka här! Och när alla uppvaktat dem så "hämnades" de genom en massa roliga lekar. Succén var given!

Deltagarna delades in i 3 olika lag, alla lika seger sugna! Och fullständigt övertygade om att just deras lag skulle avgå med segern!

 
Aktiviteter Förklaring
Beach Volley Lagturnering i beach volley. Döms enligt internationella regler, ev. något anpassade.
Äggkastning Alla i lagen utom lagledarna får ett okokt ägg. Lagledarna går & ställer sig på en angiven plats. Övriga lagmedlemmar bildar 1 led/lag. De som står först kastar till sin lagledare som förhoppningsvis fångar ägget utan att det går sönder. Sedan byter kastaren plats med mottagaren (lagledaren) som ställer sig sist i ledet. Efter varje kastomgång så backar de nya mottagarna en av tävlingsledarna angiven sträcka (steg/meter). Det lag som lyckas hålla ett eller flera ägg hela längst vinner!
En mans golf En person ur varje lag skall tävla med golfputtar på/enligt en av tävlingsledarna utsedd/angiven bana. Minst antal puttar vinner.
Pilkastning Alla* lagmedlemmar deltar. Man kör en eller flera kastomgångar för resp. lag. Mest poäng vinner.

* Är det tidsbrist kan tävlingsledningen utse (alt. låta lagen själva utse) 1-3 personer som kastar istället för att hela laget kastar.

Frågetävling Laget eller tävlingsledningen utser 1 person i resp. lag som skall svara på frågor. Frågorna kan man få från något sällskapsspel, uppslagsverk eller liknande. Men det bör vara allmänna frågor så alla har samma chans. Svarar personen fel åker han/hon ut. Den person (lag) som klarat sig längst utan att åka ut vinner förutsatt att han/hon klarar sin sista fråga. Om inte, blir det ytterligare en omgång utslagsfrågor men bara mellan de lag (personer) som åkte ut i sista omgången. 
Sångtävling Vet ej riktigt vad denna tävling bestod i. Gissar dock att det var "Norsk karaoke". Det går till som så att lag 1 börjar med att utse vem som skall börja sjunga. Den personen går fram till tävlingsledningen, får ett par hörlurar och börjar sjunga... Nu skall personens lagmedlemmar gissa vilken låt han/hon sjunger och det är inte det lättaste eftersom ingen musik hörs. Det är ju bara personen med hörlurar som hör musiken! Oftast ingen skönsång men hejdlöst kul! 
Utslagstävling Lagen kunde skaffa sig extrapoäng genom att klättra upp på varandra och sticka sönder en vattenballong som hänger i ett träd. Får man sönder ballongen får man poäng genom att dra ett kortspelskort.