Lekar 1999
Start ] Benny ] Marie ] Barnens sida ] Ronja ] Släkten ] Fotoalbum ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succén fortsatte, nu var traditionen ett faktum! Alla tycker att det är ett superkul sätt att träffas och umgås på! Mycket trevligare än en vanlig släktträff där man träffas vart 5:e år och dricker lite kaffe och knaprar några kakor... På våra träffar UMGÅS vi och har jättetrevligt. Sammanhållningen är god och det är något som vi lämnar i arv till våra barn.

Alla har vi gått på gymnasiet. Jag tillbringade 4 år på Balderskolan i Skellefteå. Ibland när man satt och pratade med klasskamraterna kom vi in på saker man gjort med familj och släkt. Vid några tillfällen kom det fram att jag och ett fåtal andra i klassen hade kontakt med sina kusiner, de övriga hade inte detta. De visste knappt vad deras kusiner hette, än mindre hur många de var! När jag hörde detta blev jag mållös! Så oerhört! Kusiner är ju närmast syskon, de är ju våra föräldrars syskonbarn! De är ju inte bryllingar eller avlägsna släktingar precis... I vår släkt har vi kusiner alltid haft en nära relation med varandra och det är jag och mina andra kusiner våra föräldrar för evigt tacksamma för. Nu har vi fått egna barn och nu försöker vi att ge dem denna fina sammanhållning i arv. Och det gör vi genom att träffas och umgås...
För dem som har dålig kontakt med sina kusiner, slå dem en signal och börja umgås. Livet blir mycket trevligare och gladare. Det ligger mycket i uttrycket "Främlingar är vänner du ännu inte känner"... Nåt att tänka på kanske? 

Efter denna utläggning skall jag åter fokusera på tävlingsåret 1999. De som höll i tåtarna detta året var moster Åsa och kusin Camilla (bilder - här!). Evenemanget ägde rum på Mohem Camping i Piteå. Deltagarna delades in i 3 olika lag, några revanschsugna andra redo att försvara fjolårssegern! 

 
Aktiviteter Förklaring
Frisbee golf Lagen fick varsin frisbee som de skulle turas om att kasta efter en given bana. Eftersom jag inte var med så vet jag inte exakt vad som skulle träffas. Kanske var det lite olika mål (ett träd här, en sten där osv....?) eller om det var några utsatta flaggor  eller krocketportar. Minst antal kast/lag vinner.
Tipsrunda Tävlingsledarna hade gjort en tipsrunda rörande släkten som de satt upp. Denna kan göras individuellt eller lagvis. Vet ej vad som gjordes detta året.
Norsk bingo Lagen får varsin lista på saker de skall hämta. Detta görs på tid. Laget som först fått ihop sakerna på sin lista vinner. Eller de som fått ihop flest antal (rätt) saker . Det är tävlingsledarna som satt ihop listorna, olika listor/lag. Här är det bara fantasin som begränsar... Ex, på saker kan vara reservdäck, renhorn, gitarr, bh (ej inom laget), 3-hjuling, blombukett, solstol,  varningstriangel, bergsprängare, målarfärg, kapsyl, ponny med mera...
Fjäderkastning Lagen tävlar om vilket lag som kan kasta en fjäder längst i motvind.
Bollkastning Här tävlar lagen om vilket lag som kastar boll längst. Lagdeltagarna kastar med FEL hand! 
Klädstrecket Också en lagtävling. Här gäller det att skapa det längsta klädstrecket med vad man går och står i! Och detta på tid dessutom. Alltså: snabbt av med bälten, byxor, tröja, bh, strumpor... ja, allt vad man vill "offra"! Alla kläder lägges på en lång rad - ett klädstreck. Att pilla bort skosnören brukar inte våra domare godkänna men det kanske era gör, vem vet?
Hinkfyllning Här gäller det för lagen att på tid fylla en 10 L hink med vatten. Hinken skall stå på en bestämd plats och får inte röras. Inga redskap finns tillhands utan fyllningen får bara göras med det man går och står i! Helt OK att bära vatten i munnen och egna skor! Blöter man dessutom  kläderna blir det mycket vatten när man vrider ur dem... :-)
Brännboll En helt vanlig brännbollsturnering. Eftersom vi har en flerfaldig Svenskmästare i Baseball i släkten (Grattis Lars!) så gällde lite speciella regler för honom (ex, slå/kasta med fel hand). I övrigt inget speciellt.
Extra poäng/Utslags lek Kunde fås genom att slå en golfboll i en av 3 liggande byttor med olika poäng. Genomfördes efter varje lek.