Lekar 2000
Start ] Benny ] Marie ] Barnens sida ] Ronja ] Släkten ] Fotoalbum ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt år och denna gång var det jag och min kusin Jonas som blivit utvalda till tävlingsledare, klicka här och se på snyggingarna! ;-) Anledningen till att det blev just vi berodde tyvärr inte på våra eminenta lekledaregenskaper utan på att vi var de enda som aldrig varit med på "spektaklet". Den enda anledningen till att vi aldrig deltagit var att vi bor i Stockholm medan övrig släkt bor i Norr- och Västerbotten! Eftersom vi inte var där så kunde vi inte försvara oss heller! Men som tävlingsledare har vi ju all makt och den var vi fast beslutna att utöva! ;-)

Deltagarna delades  detta året in i 4 olika lag, alla lika spända på evenemanget som reströtta! Eftersom jag och Jonas med familjer bor i Stockholm så drog vi ner släktingarna till halvvägs... nåja 3/4-dels-väg! Vi bokade in evenemanget på Swe Camp i Orsa. Jätte trevlig camping som vi alla kan rekommendera, tror jag. Enda smolket i bägaren var de blytunga molnen och "vätan" (= spöregnet)! Men sådana triviala saker stoppar inte denna släkten för att utöva sina galenskaper i total gemenskap. 

 
Aktiviteter Förklaring
Råbandsknop  Alla lagen får varsitt rep. Repen bör vara 5-6 meter långa. Samtliga lagmedlemmar tar tag i sitt rep med jämna mellanrum. Tävlingen består i att lagen skall på snabbast möjliga tid knyta en råbandsknop (obs! ej kärringknut) och de får absolut INTE släppa taget om repet. Det gäller alltså att kliva/krypa omkring för att få till knopen. Håll fast i repet och lycka till! :-)
Bokstavs lek Varje lagmedlem får en alt 2 bokstäver i ett förslutet kuvert. (Antalet bokstäver beror på antal lagmedlemmar och hur långt ordet är). Tävlingen går ut på att laget skall, efter "startskottet" gått, lista ut vilket ordet är och därefter ställa sig i rätt bokstavsordning. Det lag som fixar detta snabbast vinner.
Kontokorts lek Lagen skall flytta ett kontokort genom hela laget (fram & tillbaka) genom att suga fast kortet och flytta vidare till nästa person (typ "pussas"). Det lag som lyckas hålla kortet rörligt genom laget längst vinner. Ett alternativ kan vara att det 2 sista personerna i resp. lag får ansvaret att hålla kortet "levande". Roligast är det dock om alla i laget får vara med hela tiden. Någon i resp. lag kan tillhandahålla kort för sitt lag. Annars får tävlingsledarna låna ut sina.
Tipsrunda En tipsrunda på släkten och då fokuserad främst på Elias & Gudrun och deras barn. Det var även några frågor som berörde deras barnbarn (= vi kusiner). Harrieth & Gun-Inez spikade rundan. Bra gjort! 
Rysk Julafton Döptes genast om till "Hedlunds julafton"! :-)
Lagen kör denna stafett var för sig eller parallellt. Lekledarna bestämmer, kör alla parallellt behövs en pinne/lag.
Stafetten består i att lagmedlemmarna ställer sig på led. Först ut springer fram till en pinne (30-40 m bort, ca. 120 cm hög ovan mark), tar tag i pinnen och sätter pannan emot toppen/änden på pinnen och börjar snurra/springa runt den. När 10 varv är gjorda skall personen sedan försöka ta sig snabbt tillbaka till den som står på tur i laget att springa. Var glad om den som just deltagit i "julaftonen" prickar in rätt lag!
Vill man variera denna lek lite kan man lägga till ett "saftstopp" halvvägs fram till pinnen. Om saften är mormorsaft eller "eldvatten" bestämmer lekledarna!
Toarullen Lagen fick varsin tom toarulle och 2 pinnar i lagom längd. Laget, som står på led, skall flytta toarullen från 1:a personen till sista bara genom att klämma fast en pinne mellan knäna/låren. Inga händer är tillåtna! Snabbaste laget vinner.
Näsduksboll Tävlingsledarna har förberett en näsduksboll/lag. Bollen är en tennisboll som finns inknuten i en snusnäsduk. Lagmedlemmarna står på led och alla lag kör parallellt. Bra om bollarna är lätt åtskiljbara. Man förflyttar sig genom att kasta denna boll mellan benen, över rumpan och ryggen och framför huvudet (förhoppningsvis). Springer fram till bollen och gör om denna trevliga procedur tills man rundat ett av lekledarna utsatt märke och sedan snabbt tillbaka till den som står på tur.
TIPS! Råder tidsbrist kan laget/ledningen utse X antal personer i resp. lag som skall genomföra detta. Alternativt att resp. lag delas upp i två led som står mittemot varandra...
Vattenballonger Nästan ett måste på sådana här träffar! De olika lagen delar sig i två halvor som står mitt emot varandra. Ena halvan kastar ballongerna medan den andra halvan skall försöka fånga ballongerna i en hink. Lagen skall på tid försöka fylla så mycket vatten som möjligt i ett rör eller liknande. Det lag som samlat mest vatten vinner.
TIPS! Vill inte tävlingsledarna fylla vattenballongerna själva så kan de hitta på en lek där lagen gör detta själva. Men man bör se till så att alla lag får lika många ballonger och att de innehåller ungefär lika mycket vatten... 
Strutfotboll T
Norsk karaoke Lagen turas om att sjunga. Lagen utser i vilken ordning de olika medlemmarna skall sjunga. Alla deltar. 1:a tävlande går fram till DJ (tävlingsledningen), får ett par hörlurar och börjar sjunga... Nu skall personens lagmedlemmar gissa vilken låt han/hon sjunger och det är inte det lättaste eftersom ingen musik hörs. Det är ju bara personen med hörlurar som hör musiken! Oftast ingen skönsång men hejdlöst kul! 
Alternativ: