Lekar 2003
Start ] Benny ] Marie ] Barnens sida ] Ronja ] Släkten ] Fotoalbum ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen var det åter dags för släktkamp. Förväntningarna var på topp! Inte gjorde det saken sämre att alla inbjudna skulle komma. Nu kunde dock inte alla komma pga. sjukdom (influensa) men sånt händer. Vi önskade ett hjärtligt "Krya-på-sig" och hoppas att det hjälpte. Detta manfall satte lite myror i huvudet på lekledarna som planerat lekar och delat in lagen. Snabb nyrekrytering gjordes. Det blev ingen mindre än Bennys mamma och pappa! Vilken tur att de bestämt sig för att hälsa på oss på campingen.

Detta året var det min morbror Peder Hedlund och "morbror" Tomas Nilsson (bildbevis => här!) som ansvarade för galenskaperna. ;-) Tävlingarna genomfördes på Ansia Camping i Lycksele.

Deltagarna delades in i 4 olika lag, alla lika fokuserade på att vinna! Placeringen i de olika tävlingsmomenten gav poängfördelningen 1:a = 20 p , 2:a = 15 p , 3:a = 10 p och 4:a = 5 p. För att hålla spänningen på topp genom hela släktkampen var sista tävlingsmomentet, Utslags leken (se sista aktivitet nedan), helt avgörande! Där delades det nämligen ut massor av poäng så den som låg sist hade chans att vinna rubbet! Poängfördelningen i den grenen var 1:a = 100 p , 2:a = 75 p , 3:a = 50 p och 4:a = 25 p.
Aktiviteter Förklaring
Färga laget  Tävlingsledarna delade upp oss i 4 olika lag. Sedan fick resp. lagledare en sprayflaska med hårfärg i handen. Nu skulle alla lag låta kreativiteten flöda och "dekorera" alla lagmedlemmar. Fantasifullast  vinner!
1-kronas-stafett Alla lag ställer sig på led utefter en dragen startlinje. Hälften av deltagarna i resp. lag går över till en annan linje ca. 20 m längre fram. Den som står först i resp. lag erhåller en 1-krona från tävlingsledningen. När startskottet går skall de tävlande knipa fast kronan med rumpan och snabbt som 17 "springa" till lagmedlemmen som står vid motsatta linjen. (Den som tappar kronan börjar om från linjen.) När man kommer fram överräcker man kronan till den som står på tur... Det lag som först hinner klart vinner. 
OBS! Har ett lag färre medlemmar än övriga lag för de utse en person som kör dubbla sträckor, dock inte efter varann. Lika blir det om ett enstaka lag har 1 person fler än övriga lag. Då kan laget utse en som står över...? Eller så kör övriga lag en extra vända?
Golf-krocket Tävlingsledarna hade gjort en rätt svår krocket bana, över tallrötter och genom snår! Skillnaden mot vanlig krocket är att denna spelas med golfklubba (helst inte en putter) och golfboll. Hade inte trott att det skulle vara så svårt. Mycket lätt att man skickar iväg golfbollen för långt om man inte är van att spela golf, vilket vi inte är! Det lag som först prickar "målpinnen" vinner.
Frisbeegolf I föregående tävling spelade vi golfkrocket och nu blev det dags för frisbeegolf! Detta gick till som så att några av krocketportarna var försedda med en liten flagga. Det var denna port vi skulle försöka pricka med frisbeen. Tävlingen gick till som så att alla lag får varsin frisbee och alla lagmedlemmar turas om att kasta den mot utsatta mål. Det lag som har minst antal kast vinner!
Interaktiv teater Tävlingsledarna har ett drama som skall spelas upp och har gjort rollbesättningen själva. Skådespelarna agerar utifrån det manus någon av lekledarna läser eftersom dramat fortskrider. Detta tävlingsmoment gav extra poäng.
Äggkastning En favorit! Yuck! Alla i lagen utom lagledarna får ett okokt ägg. Lagledarna går & ställer sig på en angiven plats. Övriga lagmedlemmar bildar 1 led/lag. De som står först kastar till sin lagledare som förhoppningsvis fångar ägget utan att det går sönder. Sedan byter kastaren plats med mottagaren som ställer sig sist i ledet. Efter varje kastomgång så backar de nya mottagarna en, av tävlingsledarna angiven, sträcka (steg/meter). Det lag som lyckas hålla ett eller flera ägg hela längst vinner!
Stövelkastning En klassiker! Alla lag ställer sig på led bakom en linje. Lag 1 börjar att kasta. Nästa lagmedlem kastar stöveln därifrån den landat. När alla i laget kastat markerar man var stöveln landat och sedan är det dags för lag 2 att kasta.... Det lag som kommit längst vinner!
OBS! Har ett lag färre medlemmar än övriga lag för de utse en person som kör dubbla sträckor, dock inte efter varann. Lika blir det om ett enstaka lag har 1 person fler än övriga lag. Då kan laget utse en som står över...? Eller så kör övriga lag en extra vända?
Frågesport Lagen radar upp sig. Tävlingsledarna ger en fråga till första personen i resp. lag i tur och ordning. Frågorna besvarades individuellt. Svarade man fel fick man gå och sätta sig, svarade man rätt fick man ställa sig sist i lagets led. Den person som håller sig kvar längst i tävlingen tar hem segern till sitt lag!
Pilkastning Vanlig pilkastning. Lag 1 börjar att kasta. När alla lagmedlemmar kastat räknas lagpoängen ihop. Det lag som får högst poäng vinner.
Juckartävling Tävlingsledarna utser 1 kvinna och 1 man i resp. lag. Kvinnorna får en stekpanna att knyta fast med ett snöre runt midjan. Stekpannan skall hängas på rumpan med botten utåt. Männen får en slev i metall att knyta fast runt midjan. Sleven hänges i "grennivå". Männen ställer sig bakom sin kvinnliga lagmedlem och skall på 1 minut med sleven få så många träffar som möjligt på stekpannan. Åskådarna hjälper till att räkna träffarna. Flest träffar vinner!
Utslags tävling Årets utslagstävling bestod i att respektive lag fick en hink med vattenballonger som de skulle kasta sönder på sin lagledare! Lagledaren fick ta på sig en specialtröja. Det speciella med denna tröja var att den hade häftstift fastlimmade på "magen". Sedan fick lagledaren hänga en hink runt halsen. Hinken hängde i ett snöre, förstås. I nivå med grenen. Lagledaren ställde sig på angiven plats och hans lag står bakom en angiven linje. Nu gällde det att kasta sönder ballongerna mot ledaren så att det mesta av vattnet hamnade i hinken! Inte det lättaste! Missade man hinken och ballongen höll fick man kasta om. Hamnade ballongen i hinken utan att gå sönder fick man kasta om. Kort och gott - vattenballongen skulle sönder! Det lag som hade mest vatten i hinken när alla ballonger var förbrukade vann utslagstävlingen.