Historik
Start ] Benny ] Marie ] Barnens sida ] Ronja ] Släkten ] Fotoalbum ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Efter"                               "Före"

Jag är en glad tjej som föddes i en by som heter Grundträsk för en massa herrans år sedan. Kom dock att flytta till en ännu mindre by, Gissträsk under ett par år. Hamnade sedan i metropolen Norsjö där jag är uppvuxen efter en kortare sejour (4 år) i Skellefteå.

Efter gymnasiet flyttade jag till Mockfjärd i Dalarna för att jobba som exportritare hos Team Boro. Trivdes bra med jobbet och arbetskamraterna men valde ändå att söka mig hemåt efter ett par år. Hamnade då som säljare och konstruktör hos Martinsons Limträ i Bygdsiljum, mellan Skellefteå och Umeå. Bodde där ca 1 år innan jag tog steget fullt ut och flyttade hem till Norsjö.

Väl hemma började jag och 5 andra tjejer efter en halvårsutbildning arbeta som editörer  hos ScadConsult, hösten 1990. Vi scannade, editerade och vektoriserade det mesta. Allt flöt på och vi trivdes med jobbet. Våren 1993 köpte Vattenfall Data upp kontoret i Norsjö och nu blev det fart på verksamheten. Under åren utvecklades verksamheten och min arbetsroll, det var en stimulerande arbetsplats för det mesta.

Hösten 1996 träffade jag min nuvarande sambo och det gick väl som det brukar. Maj 1997 packade jag mina väskor och flyttade ner till vår vackra huvudstad, Stockholm och började på huvudkontoret. Jag fortsatte att jobba som projektledare för våra scanningsuppdrag och hade daglig kontakt med mina gamla underbara arbetskamrater. Sedan november 1999 har jag varit mammaledig, undantaget 1 april - 19 juni 2001. Nu finns min gamla arbetsplats i Norsjö tyvärr inte kvar längre. Hoppas dock att mina f.d. kollegor trivs med sina nya jobb och att vi fortsättningsvis håller kontakten.

 

(Livet slutade inte här, fortsättning kommer ....)